Apar noi detalii șocante despre accidentul din Vama Veche. Șoferul drogat în vârstă de 19 ani fusese oprit de polițiști cu câteva ore înainte să intre în plin în grupul de tineri. L-au lăsat să plece și nu l-au testat nici cu drugtestul, deși consumase un cocktail de substanțe interzise.

Șoferul drogat din Vama Veche, oprit de poliție cu 2 ore înainte de accident

Ora 04:30 dimineața. Vlad Pascu, tânărul care s-a urcat drogat la volan și a ucis două persoane, pleacă de la secția de Poliție. Fusese oprit în trafic de agenți și verificat dacă consumase alcool. Asupra sa s-au găsit o țigară cu marihuana și pastile. Polițiștii l-au lăsat să plece.

Agenții îl opriseră pe tânăr după un apel primit la 112. Un alt șofer reclamase faptul că pe DN 39, din direcția Vama Veche către 2 Mai, un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislației. Vehiculul fusese dat în urmărire și depistat de o patrulă mixtă. Nu era singur în mașină, ci avea doi pasageri.

Tânărul de 19 ani a fost dus la sediul de Poliție din Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero. Agenții susțin că în ciuda faptului că au găsit droguri asupra lui, nu ar fi dat semne că ar fi consumat substanțe interzise. Motiv pentru care nu a fost supus unor teste specifice.

La nici o oră după ce a fost eliberat, tânărul a comis accidentul teribil

Ora 5:25. Vlad Pascu intră în plin într-un grup de persoane care mergeau pe marginea carosabilului între stațiunile Vama Veche și 2 Mai. 2 tineri, o fată și un băiat, mor pe loc din cauza impactului. Alte 3 persoane au ajuns la spital.

Tânărul fuge de la locul accidentului, cu Poliția pe urmele lui. A fost găsit fără nicio zgârietură în Vama Veche, puternic drogat cu un cocktail de 3 substanțe deosebit de periculoase.

Din cauza drogurilor, nu a știut să le zică polițiștilor ce s-a întâmplat. A spus inițial că a lovit cu mașina un porumbel, apoi o vacă.