Reclamă

Scandalul azilelor considerate adevărate sanctuare ale morții este departe de a se încheia. Pe măsură ce avansează în parcursul anchetei, oamenii legii descoperă detalii absolut tulburătoare legate de acest caz. De data aceasta, anchetatorii au aflat ce se întâmpla cu bunurile pe care bătrânii internați în aceste centre le dețineau.

Proprietățile bătrânilor din cadrul azilelor groazei ajungeau să fie vândute sau închiriate

Caracatița infracțională din spatele acestui caz pare mai întinsă decât ar fi crezut inițial anchetatorii. Aceștia au aflat cât de departe ajungeau „samsarii” care negociau la sânge viețile și proprietățile seniorilor internați în centrele respective. Se pare că mulți dintre bătrâni nici nu știau că au pensie. Banii pe care ar fi trebuit să îi încaseze ajungeau în buzunarele proprietarilor azilelor. Mai mult, aceștia se făceau stăpâni și pe bunurile vârstnicilor.

Directorii căminelor care făceau astfel de abuzuri au mers până într-acolo încât închiriau sau puneau la vânzare imobilele pe care seniorii le aveau în proprietate.

Peste 600 de azile de bătrâni din țară au trecut prin controale aspre. Autoritățile au închis numeroase unități care nu răspundeau normelor legale sau a celor de igienă. Numai în ultimele zile, câteva zeci de astfel de centre au ajuns să fie închise.

Bătrânețe batjocorită

Ororile care se petreceau în azilele de lângă Capitală au șocat o Românie întreagă. Cei care au anchetat cazul au pus stenogramele cap la cap și au scos la iveală detalii halucinante. Bătrânii erau batjocoriți și umiliți în loc să aibă parte de îngrijire de specialitate și de o viață liniștită. Aceștia nu doar că nu puteau beneficia de normele minime de igienă ci erau hrăniți necorespunzator. Potrivit stenogramelor, aceștia primea pâine cu margarină la mesele principale ale zilei.  De altfel, erau obligați să ducă dejecțiile cu găleata atunci când fosa septică a unității ceda.

Mulți dintre bătrâni erau bătuți și nu primeau tratament corespunzător. De altfel, hainele și alimentele pe care le primeau de la familie, de cele mai multe ori nu ajungeau la destinatari.

Ancheta este în plină desfășurare în această perioadă. Mai mult, controalele au fost extinse și la azilele de bătrâni din țară.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro