De câteva zile întregi sistemul educațional din România este în plină tensiune. Asta după ce dascălii au decis să-și ceară drepturile salariale optând pentru a suspenda orele de curs. Au fost organizate proteste în fața Guvernului, iar cadrele didactice au refuzat să intre la ore. Pe lângă această situație se pare că apar tot felul de alte contexte tensionate în școli. Un caz șocant a avut loc la Sibiu. Un profesor a primit pumni și picioare pentru că a refuzat să încheie mediile.

Profesor bătut într-o școală din Sibiu

Un scandal de proporții a avut loc într-un liceu din orașul Sibiu. Cazul a avut la bază un conflict între conducerea unității școlare și unul dintre profesori. Mărul discordiei în acest sens au fost mediile școlare pe care profesorul a refuzat să le încheie. Mai concret, în contextul grevei la care dascălul lua parte acesta nu a dorit să încheie mediile elevilor de clasa a douăsprezecea.

În situația tensionată iscată între directoare și profesor a intervenit și soțul acesteia. Bărbatul, deși era din afara școlii iau împărțit pumni și picioare profesorului care nu a dorit să încheie mediile.

Directoarea unității școlare sibiene susține că nu a fost vorba despre o bătaie. Aceasta le-a precizat jurnaliștilor din Sibiu că între cei doi bărbați ar fi avut loc doar îmbrânceli.

În clasa căreia profesorul a refuzat să încheie mediile studiază inclusiv fiul directoarei de liceu. Scenele incredibile au avut loc la începutul grevei profesorilor, în cadrul liceului de artă din Sibiu. Din cauza faptului că elevii de clasa a douăsprezecea aveau nevoie de medii încheiate pentru a se înscrie la examenul de bacalaureat, directoarea liceului le-ar fi cerut cadrelor didactice acest lucru.

Luni dimineața, directoarea de la Liceul de Artă a cerut parola liderului de sindicat care este profesor acolo și este dirigintele fiului ei, pentru a încheia personal mediile la clasa a 12-a. Acesta a refuzat-o, ea a insistat, iar apoi s-a dus de vreo două-trei ori să țipe acolo în școală. Liderul a refuzat-o în continuare, iar la un moment dat a venit soțul acesteia, a intrat în cancelarie și l-a bătut pe liderul de sindicat cu pumnii în cap, cu pumnii în spate. Erau cel puțin șapte profesori prezenți acolo”, au precizat surse pentru publicația Ora de Sibiu.

Profesorul lovit nu asta deloc pe gânduri și s-a prezentat la IML pentru a obține dovada că a fost bătut. Inspectoratul școlar a deschis-o anchetă în acest sens pentru a se stabili exact care au fost circumstanțele izbucnirii conflictului. Directoarea liceului de Arte din Sibiu își poate pierde acum funcția.