Reclamă

Controversă mai puțin obișnuită în ceea ce privește țara noastră. Mai nou, România este implicată într-un scandal pe care nimeni nu știe cum să-l gestioneze. O altă țară ne acuză de faptul că drapelul nostru nu este deloc unul original. Ba mai mult, atât culorile, cât și dispunerea lor ar fi copiată. De la cine ne-am inspirat și cum se va rezolva controversa?

Fără doar și poate, drapelul este unul dintre simbolurile reprezentative pentru un stat. Încărcat de simbolistică și de istorie, steagul unei țări este cel mai de preț pentru identitatea ei. Steagul României este unul dintre cele mai recognoscile, având în vedere că, în prezent, are o variantă simplificată, fără simboluri suplimentare, iar culori sunt armonios dispuse.

Oricât de mândri am fi de drapelul României, se pare că aceasta nu este deloc unul original. Și nu o spunem noi, ci o țară din Africa care, mai nou, acuză România de faptul că ar fi „furat” steagul de la ei și că l-ar fi însușit pe nedrept.

Este vorba despre o țară mică din Africa, pe numele ei Ciad. Probleme cu drapelul României ar fi început de după 1989, însă nimeni nu le-a acordat importanță. Ciadul aduce acuzații țării noastre și susține că în decursul a 27 de ani, drapelul lor ar fi fost „furat” și că nimeni nu ar fi căutat soluții pentru această problemă.

Scandal pe drapelul României. Ce țară ne acuză că i-am „furat” steagul
Telegraf Online

Steagul României, motiv de dispută

Deși între țara din Africa și România există un conflic la distanță, există mulți români care nici măcar nu știu să localizeze pe hartă Ciadul sau, pur și simplu, nici nu au auzit de el. Ei bine, Ciad este cel de-al cincilea stat ca dimensiune de pe continentu african, iar populația lui este una destul de scăzută. Mai exact, are o densitate de 8 oameni pe kilometrul pătrat.

Scandalul ar fi început în momentul în care Africa și-a câștigat independența. Atunci când s-au întâlnit pentru a stabi noul steag reprezentativ, aceștia ar fi mers pe roșu, galben și albastru, fiecare culoare având simbolistica ei. Roșu de la sângele care s-a vărsat în Al Doilea Război Mondial, galben de la nisip și albastu de la Lacul Ciad.

După Revoluție, steagul României s-a modificat și el, revoluționarii îndepărtând după ele toate simbolurile comuniste, precum steaua, spicele de grâu sau doza de petrol.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro