Reclamă
Reclamă

La un liceu cunoscut din București a izbucnit un scandal după ce un profesor de matematică a dat un test pe care nici el nu a putut să-l rezolve, conducând la reclamații din partea părinților elevilor de clasa a noua. Situația a devenit publică odată ce părinții au început să se plângă pe rețelele de socializare despre test și despre alte probleme legate de comportamentul profesorului, care întârzie sau lipsește la ore.

În cadrul verificărilor inițiate de școală și de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, s-a constatat că testul a avut probleme, inclusiv exerciții greșite, și a propus un punctaj maxim de 10.50, imposibil de atins. „Când a fost inspecție la clasă și profesorul a încercat să rezolve testul, nu a reușit,” a declarat un părinte al unui elev afectat care a adăugat că profesorul nu reușește să empatizeze cu copiii și neglijează chiar și orele de dirigenție.

Conducerea liceului a comunicat că se fac verificări și urmează să se decidă dacă rezultatele testului vor fi considerate la evaluarea finală. Inspectoratul a trimis, de asemenea, o echipă de control și a făcut recomandări profesorului, care va fi monitorizat de școală în perioada următoare.

Reclamă

Marian Staș, specialist în educație, consideră că aceste evenimente reflectă problema predării, nu neapărat competența profesorului. „Nu o văd neapărat ca pe o problemă de competență. Ar fi fost obligatoriu să verifice punctajul, soluțiile și să se asigure de corectitudinea subiectelor,” a explicat Staș.

Până în momentul de față, profesorul de matematică nu a oferit un punct de vedere oficial în legătură cu acuzațiile aduse.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro