Reclamă
Reclamă

Două fete minore din grija Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui au fost văzute lucrând ca animatoare într-un club de noapte din oraș. Una dintre ele a postat pe o rețea de socializare un filmuleț în care apărea dansând la bară, îmbrăcată sumar. Înregistrarea a fost ulterior ștearsă.

Fetele, aflate în grija statului, au fost văzute de mai multe ori în club. Această activitate este cunoscută și acceptată de supraveghetorii care ar trebui să știe tot timpul ce fac și unde se află minorele. Jurnaliștii de la Vremea Nouă au relatat că una dintre fete a fost filmată dansând sumar îmbrăcată, în timp ce se afla la muncă în club.

Într-o declarație oficială, reprezentanții instituției au informat că imediat după ce au aflat despre faptele fetelor, au sesizat Poliția. „Studiază toate detaliile și sunt luate măsuri legale pentru protejarea copiilor institutionalizați”, au spus aceștia.

Reclamă

Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui este cea mai bine finanțată instituție din județ, cu un buget de aproape 215 milioane de lei pentru anul 2024 și este cel mai mare angajator, având 2.400 de salariați. Deși deține resurse materiale și umane suficiente pentru a asigura supravegherea și educarea copiilor din centrele de plasament, acest incident pune sub semnul întrebării managementul instituției.

Recapitulând, două fete minore, instituționalizate la Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui, au fost văzute lucrând într-un club de noapte. Una dintre ele a postat un video pe rețelele sociale, care a fost ulterior șters. Instituția a sesizat Poliția, iar măsurile legale pentru protejarea minorilor sunt în curs de desfășurare.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro