Numărătoarea voturilor a generat scandal în Sectorul 1 și 2 al Capitalei, unde oamenii au stat și 30 de ore pentru a depune sacii de voturi la Biroul Electoral. Cozile uriașe și condițiile dificile au stârnit nemulțumiri intense. Lupta electorală rămâne strânsă, George Tuță și Rareș Hopincă fiind umăr la umăr cu contracandidații lor.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat Biroului Electoral să găsească soluții, având în vedere că reprezentanții secțiilor de votare au stat în soare pentru a valida procesele-verbale și a depune sacii cu voturi, mai multe persoane leșinând. „Am propus ca sacii și procesele-verbale să fie duse într-o cameră sigilată din Piața Amzei păzită de jandarmi, însă nu am primit niciun răspuns”, a declarat Armand.

Potrivit ultimelor rezultate de la BEC, la Sectorul 1, George Tuță are 36,29% din voturi, iar Clotilde Armand 35,87%. La Sectorul 2, Rareș Hopincă a obținut 43,35% din voturi, iar Radu Mihaiu 42,48%.

La Biroul Electoral al Sectorului 1 s-au raportat conflicte, oamenii care muncesc de peste 30 de ore certându-se cu forțele de ordine. „Fără pic de apă, în călduri de peste 40 de grade. E aproape irespirabil”, a spus George Tuță. Clotilde Armand a adăugat: „Ei au tergiversat într-un mod inexplicabil. Am făcut plângeri pentru refuzul de a prelua saci”.

În Sectorul 2, un președinte de secție a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce i s-a făcut rău. Rareș Hopincă, candidatul PSD, a acuzat contracandidații pentru situația creată. „Ceea ce se întâmplă la Biroul electoral al Sectorului 2 este inuman și incalificabil. USR a făcut ieri scandal în secții pentru a bloca închiderea numărătorilor,” a spus Hopincă. Oana Țoiu, reprezentant USR, a răspuns acuzațiilor: „Pentru noi, ce e important acum e să păzim voturile”.

Martorii oculari descriu scene de neimaginat. „Am stat de la 7.30 dimineața până la 11.30. Fără pic de apă. Organizarea este mizerabilă,” a spus o femeie. „Avem 35 de ore de muncă și nimeni nu vrea să preia buletinele de vot. E incredibil ce se întâmplă aici,” a adăugat un bărbat.