În cadrul unui conflict intern al partidului AUR, liderul George Simion a suspendat din funcție pe Marius Lulea, fondator și prim-vicepreședinte al partidului, în urma opoziției acestuia la candidatura lui Cozmin Gușă pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost anunțată în urma unei declarații nefericite făcute de Lulea, conform spuselor lui Simion la Realitatea PLUS.
„Nu am făcut niciun balet, nu sunt un om care să fie teleghidat. Nu sunt gestionat nici de servicii, nici de altcineva,” a declarat Simion.

Marius Lulea a criticat public opțiunea partidului de a-l susține pe Gușă, afirmând că AUR îl are deja pe Mihai Enache ca propunerea oficială pentru această poziție. Negocierile dintre George Simion și Cozmin Gușă nu au ajuns la un consens, ceea ce a lăsat partidul fără sprijinul lui Gușă, precum și fără Lulea în rolul de prim-vicepreședinte.

Marius Lulea, într-o postare pe Facebook, a subliniat că decizia luată de Simion este corectă și a evidențiat importanța disciplinei în cadrul partidului. A menționat de asemenea că rolurile individuale, inclusiv al său, sunt secundare în fața obiectivelor mai largi ale partidului. „Nu mă consider indispensabil, ba cred că este loc de oameni mai buni,” a afirmat Lulea, adăugând că susține liderul partidului și deciziile sale pentru binele națiunii române.