Reclamă
Reclamă

Fertilitatea poate fi afectată de numeroși factori care țin de sănătatea fiecărui partener dintr-un cuplu. Rezerva ovariană, care scade odată cu avansarea în vârstă a femeii, este un factor important ce afectează fertilitatea. Aflăm mai mult despre acest subiect de la Dr. Alice Barbu, medic specialist obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată.

„Rezerva ovariană este un termen ce descrie capacitatea ovarului de a furniza ovocitele necesare pentru obținerea cu succes a unei sarcini sănătoase. Odată cu avansarea în vârstă a mamei, rezerva ovariană scade și, odată cu aceasta, se înregistrează și o scădere în fertilitate. Rezerva ovariană redusă este principalul factor de infertilitate la femeile cu vârsta avansată,” explică Dr. Alice Barbu.

În cazul în care diagnosticul infertilității arată o rezervă ovariană redusă, există metode de stimulare ovariană prin care să fie eliberate ovocite capabile să fecundeze. Cel mai adesea, acestea sunt recoltate pentru o procedură de fertilizare in vitro, urmând ca apoi embrionul să fie implantat mamei pentru obținerea sarcinii.

Reclamă

Mai multe detalii pe www.sanador.ro

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro