Scăderea demografică reprezintă o problemă pentru Japonia

Reclama

Reclama

Declinul populației este o problemă majoră pentru multe țări. Este deosebit de îngrijorant pentru țări precum Japonia, care după ce a cunoscut o evoluție foarte rapidă și mare de-a lungul secolului XX, acum observă o contracție abruptă a populației.

În 2018, după ce au început să se țină înregistrările copiilor nou-născuți, numărul bebelușilor a început să fie în scădere, decesele depășind nașterile. Și pe măsură ce populație globului este în scădere și numărul de locuințe este asemănător. Acest lucru se întâmplă în Japonia, unde populația care îmbătrânește dramatic alimentează țara.

Reclama

În unele locuri există chiar și case abandonate numite „akiya”. Acestea rămân părăsite pentru că urmașii nu doresc să le locuiască din cauza impozitului mărit și pentru că nu există atât de multă populație care să caute case.

Anumite persoane ajung să cumpere aceste case și să le renoveze pentru următorii chiriași. Prețul unei asemenea locuințe nu este imens pentru că altfel nu ar exista locuitori. Se speră ca si odată cu modernizarea noilor locuințe numărul chiriașilor să crească.

loading...
Reclama

Reclama

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Șofer român amendat cu 2,17 milioane de euro. De ce au decurs autoritățile la această sancțiune?

Ministrul Apărării a făcut o vizită în Afganistan. Ce a avut acesta să le transmită soldaților?