Reclamă
Reclamă

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a publicat duminică noi imagini de la eliberarea Insulei Șerpilor din 2022, când Rusia s-a retras. Publicarea imaginilor a fost făcută pe 30 iunie, marcând doi ani de când rușii au fost forțați să se retragă din acest avanpost strategic din Marea Neagră.

Forțele ucrainene, inclusiv serviciul de securitate SBU al Kievului, „au efectuat o operațiune unică și extrem de importantă” pe Insula Șerpilor în iunie 2022, a declarat duminică SBU într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram.

Armata rusă a atacat Insula Șerpilor, cunoscută și sub numele de Insula Zmiinyi, în primele ore ale efortului de invazie care a început pe 24 februarie 2022, dar personalul ucrainean de pe insulă a ripostat.

Reclamă

La acea vreme, rușii au susținut că retragerea de pe insulă a fost un „gest de bunăvoință” pentru a facilita transporturile de cereale. „Forțele armate ale Rusiei și-au îndeplinit sarcinile pe Insula Șerpilor și au retras garnizoana staționată acolo”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării la sfârșitul lunii iunie 2022.

În clipul publicat duminică de SBU, se poate observa cum trupele ucrainene se apropie de Insula Șerpilor și trag asupra țintelor. Imaginile de pe camere arată luptătorii aterizând pe insulă și făcându-și drum prin clădirile prăbușite în timp ce îi atacă pe ruși.

Imaginile au fost prezentate pentru a sublinia importanța acestei victorii strategice pentru Ucraina și pentru a aminti de sacrificiul și curajul forțelor sale armate în fața invaziei rusești. Serviciul de Securitate al Ucrainei continuă să își aducă aportul în apărarea teritoriului național.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro