Reclamă
Reclamă

Miniștrii apărării din Germania, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Polonia și Suedia au semnat marți la Washington un acord care prevede achiziționarea în comun de mine marine și desfășurarea lor în regiunea Mării Baltice, în scopul de a descuraja Rusia, conform informațiilor furnizate de DPA și preluate de Agerpres.

Ministrul apărării german, Boris Pistorius, a subliniat importanța acestei inițiative, declarând că minele marine reprezintă „o cale foarte eficientă de a descuraja un agresor pe mare și ele sunt o capabilitate extrem de importantă în fața agresiunii ruse”.

Reuniunea a avut loc în contextul Summitului aniversar al NATO, desfășurat în capitala SUA, la care participă miniștrii apărării din cele șase state menționate anterior.

Reclamă

Marea Baltică a fost identificată de analiștii NATO drept un potențial punct sensibil în relația cu Rusia. În urma invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, care a început pe 24 februarie 2022, Alianța Nord-Atlantică și-a întărit substanțial prezența în flancul estic, pentru a răspunde provocărilor de securitate din regiune.

Acest acord pentru achiziționarea de mine marine vine ca o măsură suplimentară în strategia NATO de consolidare a capacităților defensive ale membrilor săi din regiunea Mării Baltice, demonstrând unitatea și cooperarea internațională în fața unor amenințări comune.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro