Reclamă
Reclamă

USR a validat șase candidaturi pentru șefia partidului la alegerile care vor avea loc săptămâna viitoare, luni și marți. Inițial, zece membri își anunțaseră intenția de a candida pentru conducerea partidului, după demisia lui Cătălin Drulă. Președintele USR va fi ales de fiecare membru al partidului prin vot direct, electronic.

Partidul a anunțat miercuri, într-un comunicat, că au fost validați următorii candidați:

Elena Lasconi – 52 ani, Câmpulung, Argeş. Elena Lasconi, economist de profesie și cu o carieră de 25 de ani în televiziune, este primarul municipiului Câmpulung Muscel din 2020. În primul său mandat, a început proiecte de peste 400 de milioane de lei și a obținut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare. Elena Lasconi este membră USR din 2019.

Reclamă

Cristian Seidler – 43 ani, Sector 5, Bucureşti. Cristian Seidler este deputat de București și vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților. În primul său mandat, a inițiat legea de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor și a obținut publicarea de două ori pe an a tuturor veniturilor salariale ale angajaților la stat. Cristian Seidler este membru USR din 2016.

Radu Hossu – 38 ani, Brașov. Radu Hossu are o experiență de peste 10 ani în marketing comercial și opt ani în comunicare și consultanță politică. S-a implicat activ în sprijinirea Ucrainei încă de la începutul războiului, fiind decorat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și de Armata Ucraineană. Radu Hossu este membru USR din 2020.

Vasile Dincă – 51 ani, Florești, Cluj. Vasile Dincă are ani de experiență în consultanță politică și a contribuit la dezvoltarea unor baze de date esențiale pentru campanii electorale. Vasile Dincă este membru USR din 2019.

Luiza Oancea – 33 ani, Marea Britanie, Diaspora. Luiza Oancea este licențiată în managementul afacerilor și are experiență în marketing și resurse umane. În prezent lucrează ca responsabil social media și marketing la Atlantic London. Luiza Oancea este membră USR din 2024.

Vasile Gabriel Filip – 46 ani, Constanța. Vasile Gabriel Filip este expert IT certificat și a activat în acest domeniu ca antreprenor și director. Este absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Vasile Gabriel Filip este membru USR din 2019.

În această săptămână, candidații vor desfășura campania electorală internă, prezentându-și planurile colegilor. Primul tur al alegerilor va avea loc pe 24-25 iunie, cu posibilitatea unui tur doi pe 27-28 iunie.

După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al partidului, prin vot al delegaților la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși pe 29 iunie la Congresul convocat de Cătălin Drulă.

Președintele USR va fi ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, conform statutului partidului.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro