Un incident neobișnuit a avut loc într-o gospodărie din localitatea Șimian, județul Mehedinți, unde un șarpe de aproximativ doi metri a fost descoperit în cotețul găinilor. Proprietarul locuinței a contactat de urgență jandarmeria, care a intervenit prompt pentru îndepărtarea reptilei.

Conform comunicatului Inspectoratului de Jandarmi Mehedinți, apelul a fost primit miercuri, 17.04.a.c., prin sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Ajunși la adresa indicată, jandarmii au identificat reptila de aproape 200 cm refugiată în cotețul găinilor. Cu echipamentul adecvat, aceasta a fost capturată și ulterior eliberată în mediul său natural.

Inspectoratul de Jandarmi Mehedinți a transmis un mesaj comunității, îndemnând oamenii să anunțe instituțiile abilitate în cazul în care observă un șarpe în preajma locuințelor. „În situații în care cetățenii semnalează prezența șerpilor, le recomandăm să nu se apropie, să nu încerce să-i îndepărteze și să solicite sprijinul instituțiilor abilitate”, au explicat reprezentanții Inspectoratului.