Reclamă

Sărăcia este o problemă gravă în Europa, mai ales printre tineri, copii și persoanele în vârstă. Corina Crețu, europarlamentarul Pro România, a subliniat că Uniunea Europeană și statele membre trebuie să acționeze pentru a combate această problemă și să activeze toate mecanismele din Planul de Acțiune pentru Pilonul Social European.

Potrivit ei, România se confruntă cu cel mai mare nivel de sărăcie din Uniunea Europeană, unde aproape jumătate din copii au acces limitat la educație, servicii medicale și nu au o alimentație adecvată.

Obiectivele stabilite pentru 2030 includ scoaterea din sărăcie a cel puțin 15 milioane de oameni, inclusiv 5 milioane de copii, o rată de ocupare a forței de muncă de cel puțin 78% și asigurarea accesului la educație pentru adulți și copii într-un procent de minim 60%.

Sărăcia pune stăpânire pe Europa

Crețu a subliniat că nivelul de sărăcie în rândul tinerilor, copiilor și persoanelor în vârstă în Europa este inacceptabil și că trebuie să se acționeze pentru a rezolva această problemă.

În ceea ce privește situația din România, Crețu a remarcat că aproape jumătate din copii au acces limitat la educație, servicii medicale și nu beneficiază de o alimentație adecvată. Ea a subliniat că acești tineri nu trebuie să fie abandonați de societate, deoarece sărăcia și excluziunea îi împiedică să-și atingă ambițiile și să-și construiască un viitor bun.

Sărăcia pune stăpânire pe România! Un europarlamentar avertizează: Țara cu cel mai mare nivel de sărăcie din UE

Care este situația în România

Crețu a continuat să spună că lupta împotriva sărăciei nu trebuie politizată și că Uniunea Europeană trebuie să coordoneze și să impulsioneze statele membre prin politici sociale, investiții în locuințe decente și transformarea pieței muncii pentru a deveni mai inclusivă pentru categoriile vulnerabile.

Crețu a subliniat că situația actuală este marcată de crize care afectează în primul rând persoanele vulnerabile, familiile cu venituri reduse, copiii și tinerii. La nivel global, aproximativ 670 de milioane de oameni trăiesc în sărăcie extremă, iar îmbunătățirea condițiilor de viață și de muncă ale categoriilor vulnerabile rămâne o provocare majoră.

În Europa, numărul celor fără adăpost este în creștere, tot mai multe familii se confruntă cu penurie alimentară și depind de cantinele sociale. Crețu a subliniat că sărăcia și riscul de excluziune sunt mai mari printre copii decât în rândul populației generale.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro