Reclamă
Reclamă

În 2016, șapte extremiști islamisti au plănuit și executat un atac terorist în Dhaka la o cafenea numită Holey Artisan.

Pe 1 Iulie 2016, cinci atacatori înarmați au intrat în cafeneaua Holey Artisan în districtul Gulshan din Dhaka. Înarmați cu puști de asalt și macete, tinerii atacatori au deschis focul și au luat ostatici. Armata a fost chemată după ce doi ofițeri de poliție au murit încercând să îi oprească pe atacatori. După 12 ore, clădirea a fost asediată. 13 ostatici au fost salvați. Toți cei înarmați au fost omorați de politie.

Opt oameni au fost judecați, fiind acuzați că au furnizat arme și au plănuit atacul. Unul din ei a fost achitat. Asediul de 12 ore a fost cel mai mortal atac terorist din Bangladesh. 22 de persoane, în principal străini, au fost omorați. Majoritatea victimelor erau de cetățenie italiană și japoneză.

Atacul a fost revendicat de către grupul Statul Islamic (IS), acest fapt fiind disputat de către oficiali care susțin că responsabil ar fi fost un grup local.

Reclamă

De la data atacului autoritățile au condus operațiuni împotrivă militanților din țara predominant musulmană.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro