Ministrul Muncii a făcut anunțul!

Săptămâna de lucru va fi de 4 zile în România? Iată anunțul a făcut ministrul Muncii, Marius Budăi. Toți românii trebuie să cunoască acest aspect. Ministrul a mai amintit și că sunt țări în Europa care au adoptat astfel de legi în acest sens, dând, în acest sens, exemplul Belgiei, acolo unde se poate lucra doar patru zile pe săptămână, timp de zece ore pe zi.

Săptămâna de lucru de 4 zile?

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că săptămâna de lucru de patru zile în România este foarte posibilă. În alte țări, această măsură fiind deja în adoptată. Însă, cu toate acestea, un astfel de program nu va fi obligatoriu pe plan național.

Sursa: Social Media

Marius Budăi nu exclude însă această variantă, iar o decizie în acest sens va fi luată după o discuție cu experții. Însă, dacă se va ajunge la un numitor comun, programul ar urma să fie de zece ore de lucru pe zi.

„Orice este posibil, dar eu cred că avem nevoie de o analiză mai amplă, şi nu de doar un proiect de lege depus în Parlament.

Există posibilităţi, dar eu cred că e nevoie de o analiză mai amplă, inclusiv cu specialişti din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, inclusiv cu mediul privat, pentru că nu putem da o decizie, din punctul meu de vedere, aşa, pentru toată lumea, începând de mâine cu toţii să mergem la serviciu patru zile pe săptămână”, a declarat Marius Budăi, conform Antena 3.

Ministru muncii exclude obligativitatea unui astfel de program la nivel național

Ministrul Muncii, Marius Budăi a exclus însă obligativitatea programului de patru zile la nivel național.

„O posibilitate, pe alocuri, cred că s-ar putea, dar ca să fie obligativitate, exclus. Şi repet: până nu există o dezbatere amplă cu specialişti în domeniu dar şi cu partenerii sociali, şi mă refer aici la sindicate şi patronate, eu, personal, cât conduc Ministerul Muncii nu o să dau un punct de vedere”, a mai spus ministrul Muncii.

Cu atât mai mult, ministrul Muncii a ținut să precizeze că sunt țări din Europa care au adoptat legi în acest sens, dând în acest caz exemplul Belgiei, unde se poate lucra patru zile pe săptămână, zece ore pe zi.

La ora actuală, în România, repartizarea timpului de lucru este, de regulă, de 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, cu două zile de repaus.

Distribuie

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.