Sandra Izbașa, 31 de ani, una dintre cele mai mari gimnaste din istoria României, a dat detalii despre cu a reușit, atunci când se afla la lotul olimpic, să evite corecțiile din partea antrenorilor.
Dubla campioană olimpică, de la Beijing 2008 și Londra 2012, a dat mai multe detalii despre viața ei personală și experiențele pe care le-a trăit pe vremea când era sportivă de performanță.
Sandra Izbașa vorbește deschis despre bătăile primite la lotul de gimnastică
Fosta gimnastă Sandra Izbașa a fost invitată în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, unde a a răspuns la cele mai mari provocări. Dacă ea a evitat conflictele cu antrenorii, multe alte sportive, printre care și Maria Olaru, au reclamat bătăile de la lotul de gimnastică.
„Fiecare sportiv are propriile povești. Există comunicare, nu trebuie să mă atingi în vreun fel. Nu! Nu am fost bătută. Am găsit soluția de mijloc. Preferam să fiu dată afară din sală pentru câteva ore sau să fiu trimisă să fac forță decât să primesc o palmă. Antrenorii trebuie să fie stricți, să impună respect, trebuie să aibă grijă de mai multe gimnaste, nu doar de una singură.
Cu bătaie nu se face… Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să nu se ajungă niciodată la asta. Eu am fost norocoasă, am avut și vorbele la mine, am ajuns la un compromis cu antrenorii”, a explicat Sandra la kanal D.
Cum a reușit Sandra Izbașa să facă performață în gimnastică
Mai mult decât atât, Sandra Izbașa a explicat cu a reușit să facă performanță în gimnastică, chiar dacă nu o dată i-a fost foarte greu să meargă mai departe.
„Au fost momente când mă dureau toate, am strâns din dinți, ca nimeni să nu știe ce e în sufletul meu, că voi trece de acest obstacol. Era dureros, dar când ești în elită, trebuie să fii mercenar! Te doare, faci! Pentru un moment mare nu poți să dai înapoi. Doar dacă, Doamne ferește!, ai fracturi.
Eu sunt ambițioasă și în viața reală, fac până îmi iese”, a detaliat Sandra Izbașa, care s-a retras din activitatea sportivă la vârsta de 24 de ani, iar acum e antrenor la CSA Steaua București, primind și gradul de căpitan.