Fluctuațiile de temperatură pot avea efecte negative asupra organismului uman, de la sistem imunitar slăbit și probleme respiratorii, până la insomnii, afecțiuni reumatice și stări de depresie și anxietate.

Cum putem trece mai ușor prin aceste schimbări, mai ales că nu le putem ocoli?

Specialiștii recomandă să fim atenți la alimentație și să consumăm mai multe fructe și legume pentru întărirea sistemului imunitar. O dietă echilibrată și bogată în nutrienți poate ajuta organismul să facă față mai bine fluctuațiilor de temperatură.

Nu ar trebui să lipsească mișcarea zilnică, de preferat în natură. Plimbările în aer liber pot avea un efect benefic asupra stării noastre de spirit și pot contribui la menținerea unei stări de sănătate mai bune în timpul schimbărilor de temperatură.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru luna noiembrie.

Vremea în Banat

În prima săptămână, vremea se va răci treptat, dar valorile termice vor fi peste normele caracteristice perioadei. Temperaturile maxime vor fi între 12 și 20 de grade, iar cele minime între 4 și 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în aproape toate zilele din perioada estimată.

Vremea în Crișana

Valorile termice vor fi oscilante în prima parte a intervalului, dar se vor situa, în marea lor majoritate, peste normele caracteristice perioadei. Temperaturile maxime vor fi între 10 și 18 grade, iar cele minime între 4 și 10 grade. A doua săptămână nu va avea variații semnificative din punct de vedere termic. Ploile vor fi prezente pe tot parcursul intervalului, cu o probabilitate mai mare în 6 și 11 noiembrie.

Sănătatea românilor, pusă în pericol! Cum ne afectează schimbările bruște de temperatură

Prognoza meteo pentru Transilvania

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în primele două zile din interval, apoi se va răci treptat, dar până în data de 13 noiembrie valorile termice se vor situa în continuare peste normal. Temperaturile maxime vor fi între 16 și 18 grade, iar cele minime între 0 și 6 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în 5, 7, 8, 11 și 12 noiembrie.

Vremea în Maramureș

Temperaturile maxime vor scădea treptat pe tot parcursul intervalului de prognoză. De la medii de 16-17 grade în primele două zile, vor scădea la 12-14 grade până în 11 noiembrie, apoi se vor stabiliza în jurul a 8 grade.

Temperaturile minime vor fi oscilante în prima săptămână, între 4 și 8 grade, iar în a doua săptămână se vor menține la 2-4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, dar extinderea acestora va fi mai mare în 5 și 11 noiembrie.

Vremea în Moldova

Vremea va fi deosebit de caldă în primele două zile din interval, apoi se va răci ușor, dar maximele se vor situa în continuare peste norme, în jurul a 15 grade. Din data de 12 noiembrie se va resimți o răcire mai accentuată, când acestea vor coborî spre 10-12 grade. Temperaturile minime vor oscila între 4 și 10 grade până în data de 13 noiembrie, apoi se vor menține relativ constante la 2-4 grade. Activitatea pluviometrică va fi destul de scăzută pe parcursul intervalului, cu o probabilitate mai mare de precipitații în data de 8 noiembrie.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

În primele trei zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a valorilor maxime de 22 de grade. Ulterior, deși valorile termice vor fi în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi între 16 și 20 de grade, iar până la finalul intervalului de prognoză acestea vor coborî la 12 grade. Temperaturile minime vor oscila între 8 și 14 grade în prima săptămână, iar în a doua săptămână se vor menține în jurul a 6 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în 5 și 8 noiembrie și după 12 noiembrie.

Vremea în Muntenia

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de caldă, apoi se va răci ușor, dar din 12 noiembrie se estimează o răcire mai accentuată. Temperaturile maxime vor avea valori medii de la 22 spre 12 grade, iar minimele vor fi între 10 și 2 grade. Precipitațiile vor fi prezente, dar regimul pluviometric se va menține deficitar, cu o probabilitate mai mare de precipitații în 8 și 13 noiembrie.

Vremea în Oltenia

Vremea se va răci treptat pe tot parcursul intervalului. Temperaturile maxime vor fi cu mult mai mari decât normele caracteristice primei decade a lunii noiembrie în primele două zile de prognoză, apoi vor scădea la 14-16 grade până în 12 noiembrie, iar până la sfârșitul prognozei vor ajunge în jurul a 11 grade.