Apa minerală poate înlocui cu succes apa plata.Cel puțîn această este concluzia specialistilor. Deși există numeroase supoziții, iar calitatea acesteia este pusă la îndoială, apa minerală nu are efecte negative asupra organismului.

Una dintre supoziții se referă la modul în care apa minerală ne poate cauza arsuri gastrice. Ei bine aceasta chiar combate arsurile gastrice. ”Bulele” apei au capacitatea de a ”lupta” cu cele ale sucului gastric.Astfel, după un pahar de pă minerală, arsurile ”pe piept” pot dispărea.

O altă idee preconcepută despre apa minerală este că îngrașă.  Cel puțîn până în acest moment nu a fost demonstrat că aceasta are un rol în luarea în greutate. Este adevărat că după consum, pentru o perioada scurtă poate cauza o ușoară balonare, cre dispare destul de rapid.

Specialiștii sunt de părere că aportul apei minerale în organism este chiar benefic. Este cunoscut faptul că unul dintre motivele îmbolnăvirii progresive la nivel mondial este alimentația. La baza acesteia stă de fapt lipsa mineralelor, vitaminelor și enzimelor benefice organismului.

Mai mult, carența de minerale poate cauza o simptomatologie destul de serioasă. Astfel, consumul apei minerale poate reduce riscul îmbolnăvirii.

Este de menționat faptul că și apă minerală poate fi la fel de hidratanta precum cea plata. Un studiu realizat în SUA pe un eșantion de oameni după o ora de sport a demonstrat că după consumul de apa minerală, organismul fiecaruia a fost corect hidratat.