La fiecare început de sezon primavaratic ne confruntăm cu simptome neplăcute ale schimbării de sezon precum kilogramele în plus, pielea uscată și deshidratată, somnolență, oboseală, dar și nerăbdarea, agitația și frustrarea, primăvară ar trebui să devină o perioada de fortificare a organismului, care să ne ofere un plus de energie, sănătate și frumusețe.

Reclamă

Deși am fi tentați să lăsăm totul în ”voia sorții” cu gândul că astenia de primăvară trece la un moment dat este indicat totuși să acționăm asupra situației, înainte să ne confruntăm cu eventualele consecințe.

În acest sens, la îndrumarea medicului specialist putem să ne îndreptăm atenția către produsele apicole.Benefice atât pentru adulți, cât și pentru cei mici, acestea pot contribui la santatea organismului nostru.

Reclamă

Un excelent remediu natural împotriva asteniei de primăvară este lăptișorul de matcă pur. Acesta funtioneaza excelent datorită profilului sau nutritional extrem de complex și variat ce înglobează aproape toate substanțele nutritive necesare organismului.

Un puternic ”medicament” împotriva răcelii și a tusei este mierea, un aliment foarte sănătos atât pentru adulți cât și pentru copii.Datorită proprietăților antibacteriene extraordinare, mierea se dovedește a fi unul dintre cele mai bune remedii împotriva bolilor de sezon. Consumul acestui medicament natural ajută la susținerea și îmbunătățirea sistemului imunitar.

Fagurele de miere poate fi un dulce sănătos excelent pentru ”mestecat” în zilele d eprimavara. Deși nu e ușor de găsit, alimentul este o ”pastilă de sănătate”. De cele mai multe ori acesta poate fi procurat direct de la picultori sau din piețele agroalimentare unde se comercializează mierea.