Reclamă

Compania plănuiește să intre pe o piață unde există jucători cu vechime, iar concurența este destul de puternică.

Propriul sistem de gestionare a banilor

Samsung care a dezvoltat de câțiva ani un sistem de plăți plănuiește să treacă la următoarea etapă și să creeze propriul sistem de administrare a banilor, dar și un card inovator, potrivit Ahn.

Blogul său nu detaliază ce caracteristici poate avea platforma de gestionare a banilor sau cardul de debit, dar spune că Samsung va împărtăși mai multe detalii „în săptămânile următoare”.

Samsung intră în competiție directă cu Apple

În acest moment competitorul direct este Apple, care deține și un card de credit. Plus concurenții tradiționali de pe această piață, respectiv: bănci și servicii fintech, Revolut sau Monese.

,,În 2020, Samsung Pay va fi extins să fie mai mult decât un serviciu de plăți. În ultimul an am fost ocupați cu dezvoltarea unei platforme de management financiar mobile first.

Viziunea noastră e să ajută clienții să-și administreze banii, astfel încât să-și împlinească mai ușor visurile.

Acum, mai mult ca niciodată, serviciile mobile de finanțe și uneltele de administrare a banilor vor fi foarte importante în viețile noastre”, a spus Sang Ahn, vicepreședinte Samsung Pay, potrivit Playtech.ro

Proiectul ar urma să fie lansat în vară

Potrivit informațiilor, Samsung ar urma să lanseze cardul și serviciul de administrare în vară.

În acest moment, giganticul sud-coreean nu a dat detalii legate de modul de funcționare sau cum are de gând să îmbunătățească mobile first.

Samsung  spune că are parteneriate cu mai multe companii pentru a dezvolta acest tip de experiență.

Competiția de pe piața românească

Serviciul pentru plăți Samsung Pay a fost lansat în 2015, dar nu este disponibil pe teritoriul României.

Dacă va decide să se extindă și pe piața românească, Samsung va avea următorii competitori : Orange Money, Revolut, Monese

Iar la capitolul bănci va concura cu: ING Bank, Banca Transilvania, UniCredit sau BCR care investesc destul de mult în aplicațiile lor.

Se pare că și Google lucrează la propriul său card și intenționează să ofere și instrumente de urmărire a cheltuielilor pentru card.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro