După luni de amânare, Samsung Galaxy Fold urmează să fie lansat oficial vineri, 27 septembrie. Acesta va fi disponibil pentru achiziționare în următoarea săptămână în SUA și va avea două culori: negru și argintiu.

Galaxy Fold va fi un smartphone cu un ecran de 4.6 inchi, iar în momentul în care va fi deschis va avea 7.3-inchi, asemănător cu o tabletă. Prețul telefonului pliabil va fi de aproape 2,000$.

Deși a fost inițial anunțat pentru lansare în primăvara aceasta, planurile celor de la Samsung au fost amânate din cauza recenziilor negative primite din partea utilizatorilor. Se pare că acesta avea un defect major, rupându-se foarte repede.

Cei de la Samsung au lucrat la noul model, îmbunătățindu-i durabilitatea și stratul protectiv care în trecut era confudat cu o folie care putea fi îndepărtată. De asemenea, ei au adus îmbunătățiri la sistemul de pliere.

Datorită acestor defecțiuni, Samsung și-a amânat lansarea dispozitivului, oferind banii înapoi celor care l-au comandat din-nainte, precum și un card cadou în valoare de 100$.

Galaxy Fold va rula cu Android 9, anunțând că au lucrat din greu cu cei de la Google și Android pentru a optimiza sute de aplicații.