Reclamă
Reclamă

Comuna Sambuca di Sicilia, din provincia Agrigento, Italia, scoate la licitație un nou lot de case la prețul de pornire de 3 euro, după ce a avut succes cu vânzări similare în anii 2019 și 2021, informează Euronews.

Aceste acțiuni fac parte dintr-o inițiativă menită să sporească numărul de locuitori și să prevină degradarea locuințelor dezafectate. Deși astfel de planuri nu au avut succes în alte locuri, Sambuca s-a bucurat de un interes considerabil, atrăgând cumpărători inclusiv din SUA și Orientul Mijlociu și generând aproximativ 20 de milioane de euro pentru economia locală.

Actualul lot include zece case situate în vechiul cartier sarazin al orașului, caracterizate prin soliditatea structurală similară celor vândute anterior. Proprietățile sunt case cu două sau trei dormitoare, cu o suprafață de maxim 80 de metri pătrați, construite din piatră de culoarea mierii. Unele dintre acestea includ curți interioare cu lămâi și podele din gresie majolică.

Reclamă

Prețul de pornire de 3 euro se poate dovedi simbolic, deoarece casele sunt vândute prin licitație celui mai mare ofertant, iar în trecut prețurile au variat între 5.000 și 10.000 de euro.

În urma cumpărării, noii proprietari trebuie să efectueze lucrări ample de renovare, cu un cost estimativ minim de 30.000 de euro pentru reparații de bază și peste 200.000 de euro pentru renovări complete. Procesul de renovare trebuie finalizat în termen de trei ani, în caz contrar, cumpărătorii riscă să piardă depozitul de 5.000 de euro necesar pentru participarea la licitație.

„Casele la prețul unui espresso” au revitalizat Sambuca, contribuind la apariția unor noi contracte pentru constructori, arhitecți și designeri locali, deschiderea unor spații de cazare și magazine turistice, precum și facilitarea muncii la distanță pentru nomazii digitali.

Proiectele au schimbat și demografia orașului, fiind deosebit de atractive pentru cumpărătorii din Statele Unite, motiv pentru care orașul a fost supranumit „Mica America”.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro