Într-un eveniment care putea să aibă un final tragic, o schioare a fost surprinsă de o avalanșă în Munții Rodnei, dar a reușit să iasă nevătămată. În timp ce cobora pe o creastă în zona „Y”> din Vârful Gărgălău, sportiva, practicând schi off-pistă, a fost acoperită în totalitate de zăpadă și târâtă până la poalele muntelui.

Incidentul, care a avut loc sâmbătă, 20 aprilie 2024, a fost documentat printr-un videoclip încărcat online de către salvamontiștii maramureșeni. Conform acestora, „În imaginile surprinse de un turist… un schior – de fapt o schioare, a fost prinsă în avalanșă, acoperită de zăpadă și târâtă până la poalele muntelui. Doar norocul a făcut că această să poată ieși teafără de sub zăpadă”.

Specialiștii de la Salvamont Maramureș subliniază riscurile pe care le prezintă stratul de zăpadă nou depus, care, fiind instabil, se poate disloca foarte ușor. Aceștia atenționează asupra pericolului avalanșelor, amplificat de temperaturile ridicate recente, și recomandă prudență maximă în alegerea rutelor la altitudini de peste 1600 de metri.