Prima variantă
Ingrediente:
- 900 g piept de pu
- 225 g rucola225 g iaurt
- 4.5 linguri ulei de măsline
- 1.5 lingură mărar (proaspăt tocat
- 1.5 fir ceapă verde
- Zeama de la 1/2 lămâi
- Sare&piper
Preparare:
- Pieptul de pui se condimentează cu sare și piper.
- Se pune pe grătarul/grilul încins câte 3 minute pe fiecare parte.
- Se scoate și se taie fâșii.
- Pe un platou se așează rucola, se stropește cu ulei de măsline și zeama de la 1/2 lămâie.
- Peste rucola aranjăm fâșiile de carne.
- Într-un castronel amestecăm iaurtul cu usturoiul tocat mărunt, mărarul și partea albă de la ceapa verde tocată mărunt.
- Turnăm sosul peste carne și presărăm restul de ceapă verde tocată mărunt.
Salată de rucola și pui
Salată cu roșii, rucola și carne de pui
- piept de pui preparat pe grătar
- rucola
- roşii
- mozarella
- ceapă roşie
- zeamă de lămâie
Pentru dressing:
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriţă oţet de vin roşu
- muştar de Dijon
- sare&piper
-
Rumeniţi pieptul în tigaie. Tăiaţi-l fâşii şi stropiţi-l cu puţină zeamă de lămâie.
-
Într-un bol mare spre măricel, turnaţi o lingură de ulei de măsline, 1 linguriţă de oţet de vin roşu, 1/2 linguriţă muştar de Dijon, 2 căţei de usturoi pisat, sare şi piper. Amestecaţi rapid cu un tel până obţineţi un dressing gros.
-
Tăiaţi ceapa mărunt. Apoi, tăiaţi roşiile în felii mici şi mozarella în cubuleţe. Adăugaţi ceapa în dressing şi amestecaţi.
-
Spălaţi rucola şi uscaţi-o într-un uscător pentru salată (daca aveti unul, daca nu, nu e musai). Adăugaţi rucola în bol. Amestecaţi cu ajutorul a două linguri.În final, puneţi roşiile, mozarella şi bucăţile de pui. Omogenizăm