Reclamă
Maioneză:
Ingrediente:
- 2 gălbenușuri mari de ouă
- 1/2 linguriță sare
- 2 linguri apă foarte rece
- 1 linguriță muștar
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 350 ml ulei de la frigider
Preparare:
- Într-un robot de bucătărie la care ai atașat lama cea mai lată, adaugă toate ingredientele (în afară de ulei). Amestecă-le pentru 5-10 secunde.
- În timp ce mixarea continuă, toarnă (treptat și încet de tot) uleiul rece (ăsta e secretul reușitei, dacă vrei să îți iasă rapid și să nu se taie maioneza!). Ar trebui să dureze cam un minut până când se încorporează cu totul.
- Când se încorporează uleiul în amestec, ar trebui să obții o cremă consistentă, densă, gălbui-pai. Gustă maioneza de casă și asezonează.
Salată de pui cu maioneză și ciuperci
Salată
- 1 piept de pui întreg cu os și piele
- 500 g ciuperci champignon
- 4 căței de usturoi
- 3 castraveți murați
- ulei
- zeama de la jumate de lămâie
- sare&piper
- verdeață
-
Se pune puiul la fiert până e complet gătit, iar între timp se taie cubuleţe mici castraveţii muraţi şi ciupercile, având grijă ca după ce sunt tăiate să fie scurse de zeamă foarte bine.
-
Se pisează usturoiul sau se toacă mărunt şi se adaugă. Când e gata puiul, se scoate şi se taie cubuleţe, apoi se adaugă peste ciuperci, usturoi şi castraveciori.
-
Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă maioneza şi se combină toate ingredientele, iar apoi se adaugă zeama de la o lămâie.
-
Se pune verdeața, poftă bună
Reclamă