Multe persoane preferă să mănânce pepene roșu simplu, fără a-l combina cu alte alimente. Însă, pentru cei care vor să facă o combinație inedită cu acest fruct, vă recomandăm salata de pepene roșu cu castraveți și brânză feta. Se face super simplu și este extrem de delicioasă!
Într-o zi de vară toridă, merge de minune o salată de pepene roșu cu brânză feta și castraveți. Această rețetă simplă te va răcori în zilele caniculare, dar îți va ține și de foame.
Vara, în plin sezon al pepenilor, această salată este deosebit de răcoritoare şi savuroasă, iar combinația de dulce-sărat este de-a dreptul bestială.
Brânza feta este un aliment adesea combinat cu pepenele roşu, deoarece se potrivesc de minune. Frunzele de mentă vin să completeze această reţetă delicioasă, aducând prospeţime şi un gust ușor mentolat. Pentru această rețetă aveți nevoie de foarte puţine ingrediente. Iată cum se prepară!
Ingrediente:
- 1 pepene roșu mini (sau ½ pepene roșu obișnuit), fără coajă, tăiat în cuburi
- 2 castraveți, cu coajă, tăiați în bucăți ¼ ceașcă de brânză feta fărâmițată
- 2 lămâi verzi, cu suc
- 2 linguri de ulei din semințe de struguri sau ulei de măsline cu aromă ușoară
- 2 linguri de mentă proaspătă tocată.
Mod de preparare:
Într-un castron mare, amestecați pepenele roșu, castraveții și brânza feta. Apoi, într-un bol mic, se amestecă sucul de lămâie, uleiul din semințe de struguri și sarea. După care se toarnă dressing-ul obținut peste amestecul de pepene verde și castraveți și amestecați ușor pentru a acoperi uniform. La final, se acoperă cu menta proaspăt tocată și se servește imediat. Poftă bună!