Reclamă
Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că, începând de luni, pentru 1,8 milioane de angajați, majoritar din sectorul privat, salariul minim brut se majorează de la 3.300 la 3.700 de lei. Această majorare permite aplicarea salariului minim european începând cu 1 ianuarie 2025.

‘În urmă cu 10 ani, salariul minim brut era 800 de lei. Azi avem cu 2.900 de lei mai mult, adică o creștere de 363%! Iar 84% din această creștere din ultimul deceniu s-a realizat cu PSD la guvernare. Salariul minim net a crescut în 10 ani cu 293%, de la 601 lei la finalul anului 2013, la 2.363 lei în prezent. Da, au crescut și prețurile. Conform INS, în cei 10 ani prețurile s-au majorat în medie cu 53,26%, ceea ce indică o creștere reală, peste inflație, a salariului minim net cu 157%’, a scris Ciolacu pe Facebook, potrivit Agerpres.

Potrivit liderului social-democrat, prezența PSD la guvernare este acum o garanție fermă a creșterii nivelului de trai, în special pentru persoanele cu venituri mici – salariați plătiți cu salariul minim sau pensionari.

Reclamă

‘Majorarea de astăzi este cu atât mai importantă cu cât ea ne permite ca, de la 1 ianuarie 2025, să implementăm salariul minim european, ceea ce înseamnă că cel mai mic salariu din România va reprezenta aproximativ jumătate din salariul mediu pe economie’, a precizat premierul.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro