Hotelul de patru stele din Mamaia, cunoscut pentru tarifele sale ridicate la cazare, oferă salarii de 2.600 de lei pe lună cameristelor pentru sezonul estival 2024, potrivit unui anunț de angajare recent publicat. Angajatele vor beneficia, de asemenea, de bonuri de masă în valoare de 800 de lei.
Viitoarele cameriste vor fi responsabile cu menținerea curățeniei în camere, schimbarea lenjeriei și prosoapelor, aranjarea apartamentelor conform necesităților oaspeților, comunicarea cu personalul responsabil pentru refacerea stocului de produse necesare în camere, verificarea funcționalității obiectelor de mobilier și a aparatelor electrocasnice, raportarea eventualelor nereguli și finalizarea curățeniei pentru check-in.
Comparativ cu alte salarii din industria HoReCa, remunerația oferită de acest hotel pare a fi sub medie. De exemplu, potrivit unui alt anunț de angajare, un lucrător la un stand de shaorma din zona Mamaia poate câștiga între 7.000 și 8.000 de lei pe lună în sezonul estival, la care se adaugă și transport gratuit la terminarea turei.
Aceste cifre aduc în discuție problemele cu care se confruntă angajatorii din sectorul HoReCa în încercarea de a atrage forță de muncă. În ultimii ani, multe voci din industrie au semnalat că găsirea de personal dispus să lucreze în condițiile oferite de aceștia s-a dovedit a fi o provocare.
Totuși, anunțurile de angajare precum cel al hotelului de patru stele din Mamaia sugerează că condițiile de muncă și remunerația oferită nu sunt mereu în ton cu așteptările potențialilor angajați, factor care poate contribui la dificultățile de recrutare din sector.