Sistemul medical din România, precum și din alte țări, nu oferă salarii grandioase pentru asistentele medicale. Cu toate acestea, există o țară în care pachetul salarial poate ajunge până la 3.500 de euro lunar, iar programul de lucru este de doar 37,5 ore pe săptămână. Norvegia este această țară, care oferă condiții de muncă favorabile și numeroase beneficii pentru asistentele medicale.

Salarii tentante în Norvegia

Norvegia este cunoscută pentru salariile atractive pe care le oferă în diverse domenii, inclusiv în sectorul medical. Potrivit unor date, asistentele medicale pot câștiga între 2.800 și 3.500 de euro lunar în Norvegia. Aceste salarii sunt mult mai mari decât cele oferite în România și în alte țări.

Astfel, asistentele medicale care aleg să lucreze în Norvegia pot beneficia de un nivel de trai mai ridicat și pot avea posibilitatea de a economisi mai mult.

Condiții de muncă favorabile

Pe lângă salariile atractive, asistentele medicale din Norvegia beneficiază și de condiții de muncă favorabile. Acestea lucrează doar 37,5 ore pe săptămână, ceea ce le permite să aibă mai mult timp liber pentru familie și alte activități.

Salariu de 3.500 de euro pentru asistentele medicale! Unde se întâmplă acest lucru

Programul de lucru redus poate contribui la o mai bună echilibrare a vieții profesionale și personale. De asemenea, facturile și chiria sunt asigurate de stat, ceea ce reprezintă un alt beneficiu important. Asistentele medicale nu trebuie să își facă griji cu privire la costurile de trai, ceea ce le permite să se concentreze mai mult pe munca lor și să se bucure de stabilitate financiară.

Beneficii suplimentare pentru italieni

Pentru italienii care doresc să lucreze în Norvegia, există și alte beneficii suplimentare. Aceștia pot beneficia de transport asigurat din Italia către orașele Oslo, Bergen și Trondheim, ceea ce facilitează procesul de relocalizare.

Această facilitate este foarte importantă pentru cei care doresc să înceapă o nouă viață în Norvegia și să profite de oportunitățile de muncă existente acolo. De asemenea, integrarea în societatea norvegiană poate fi mai ușoară pentru italieni, deoarece există comunități italiene deja stabilite în Norvegia.