Reclamă

Salamul de biscuiti de post poate fi savurat cu aceeași plăcere ca orice alt desert, chiar dacă prepararea lui implică o serie de adaptări ale rețetei tradiționale. Astfel, deși în obișnuit se folosesc ouă, unt și zahăr, aceste ingrediente pot fi înlocuite cu succes, astfel încât deliciul desert să poată fi degustat în perioada postului.

Vă propunem o rețetă de salam de biscuiti de post, care necesită următoarele ingrediente: 250 de grame de biscuiti de post, 250 de grame de rahat tăiat bucățele, 150 de grame de miez de nucă, 30 ml ulei vegetal sau margarină vegetală, 30 ml de rom, 50 de grame de cacao, 100 de grame nucă de cocos și o cană cu apă.

Pentru a prepara acest desert, veți avea nevoie să efectuați următorii pași: se rup biscuitii cu mâna și se lasă într-un castron, peste care se adaugă rahatul tăiat bucățele. Nucile se mărunțesc, jumătate fiind măcinate, iar cealaltă jumătate tocate cu un cuțit. Acestea se adaugă peste biscuiti și rahat și se amestecă bine.

Separat, se amestecă apa cu cacaoa, iar margarina se pune la topit. După ce compoziția dă în clocot, se lasă la răcit. Aceasta se adaugă peste amestecul de biscuiti, rahat și nuci, împreună cu esența de rom. Se amestecă cu grijă, astfel încât biscuitii să se înmoaie, dar să nu se sfărâme.

Compoziția obținută se rulează în folie alimentară, apoi se pune pe o tavă și se lasă la rece. Desertul poate fi servit a doua zi sau după cel puțin 4 ore, imediat după ce se scoate folia și se adaugă nuca de cocos deasupra.

Dacă doriți, puteți „tăvali” batoanele de salam de biscuiti în nucă de cocos. Pentru servire, se recomandă ștergerea cuțitului pentru a obține tăieturi frumoase. Delectați-vă în compania unei cești de cafea, lăsând aromele să se amestece și bucurați-vă de această îmbietoare „gustare” de post.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro