Reclamă
Reclamă

Vești bune pentru spanioli, dar și pentru turiștii care și-au planificat ca în viitorul apropiat să viziteze Barcelona. Catedrala Sagrada Familia, faimoasa operă a lui Gaudi este cu un pas mai aproape de a fi gata, în totalitate. După 140 de ani de la începerea construcției sale, cele patru turnuri mărețe sunt finalizate. 

Sagrada Familia este una dintre cele mai cunoscute catedrale din lume și unul dintre punctele principale de atracție turistică din Barcelona. Până acum, impresionantă construcție a fost mereu acoperită de schele, iar asta pentru că se lucra constant la ea. Ieri, însă, echipa de pe șantierul Catedralei a venit cu cea mai bună veste.

Cele patru turnuri ale Catedralei Sagrada Familia au fost finalizate, la mai bine de 140 de ani de când au început lucrările la ele. Dar, asta nu înseamnă că Biserica este complet construită. Mai sunt de pus la punct anumite detalii, astfel că Sagrada Familia va fi gata, în totalitate, abia în anul 2026.

Sagrada Familia, cu un pas mai aproape de finalizare. Cele patru turnuri ale Catedralei sunt gata
Unsplash

Sagrada Familia este inclusă în Patrimoniul UNESCO

Acel an nu este deloc ales la întâmplare, căci atunci se împlinesc 100 de ani de când proiectantul Catedralei, Antoni Gaudi a murit. Aflată mereu în construcție, Sagrada Familia a devenit un reper pentru spanioli și una dintre cele mai reprezentante opere din portofoliul lui Gaudi.

Reclamă

Până în 2026, echipa care se ocupă de construcția Catedralei va lucra la unul dintre turnurile centrale care, de altfel, este și cel mai înalt și cel mai grandios de pe Sagrada Familia. Acestea îi este închinat lui Iisus Hristos și se află în centrul celor patru turnuri care au fost deja finalizate. Acestea îi reprezintă pe cei patru evangheliști, Matei, Ioan, Luca și Marcu.

Pentru a marca finalizarea celor patru turnuri, luna viitoare se va oficializa o slujbă specială pentru ele. Sagrada Familia este catedrala care s-a aflat cel mai mult timp într-o construcție continuă, având în vedere că prima piatră pentru ridicarea sa a fost pusă în 1882.

@skynews More than 140 years since work began on Barcelona’s famous Sagrada Familia (The Holy Family) the city is celebrating a milestone: the completion of four of its towers. A celebratory mass is due to be held next month to celebrate the milestone of completing the four towers. #LaSagradaFamilia #Barcelona #Spain #Church #Catholic ♬ original sound – Sky News

Reclamă
Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro