Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat într-un interviu că în PNL nu s-a discutat despre formarea unui bloc democratic cu PSD.

El a menționat că PNL își dorește să câștige alegerile și că o alianță cu PSD ar fi cea mai stabilă și de viitor construcție politică.

De asemenea, Bode a afirmat că PNL va da președintele și în 2024 și a subliniat că la alegerile europarlamentare va trebui să alegem între civilizația euroatlantică și modelul putinist.

Bode a subliniat că nu a auzit discuții despre formarea unui bloc democratic în cadrul PNL și că trebuie ca politicienii să se concentreze pe ce are formațiunea în prezent. Partidul are o bază solidă, cu 1256 de primari, 119 parlamentari, 17 președinți de consilii județene și peste 14.000 de consilieri locali, inclusiv tineri și femei în administrația locală.

De asemenea, PNL are zece europarlamentari și a avut responsabilitatea guvernării timp de trei ani și jumătate, trecând prin diverse crize.

Guvernarea și relația cu PSD

Când a fost întrebat despre critici la adresa guvernării PNL și dacă partidul plătește pentru aceste crize, Bode a menționat că toate partidele se erodează la guvernare și că PNL dorește să continue guvernarea și după 2024, alături de PSD.

Să vezi și să nu crezi! Ce se va întâmpla cu alianța PNL-SD anul viitor. Lucian Bode a dat cărțile pe față

El a argumentat că USR, care a fost opt luni la guvernare și a renunțat la guvernare, nu a avut responsabilitatea asumării dificultăților guvernării. Cu toate acestea, Bode nu a exclus posibilitatea unei alianțe de dreapta cu USR și PMP, dar a subliniat că cea mai rațională abordare ar fi de a continua guvernarea împreună cu PSD, deoarece aceasta ar fi cea mai stabilă și viabilă construcție politică.

Fuziunea cu ALDE și alegerile viitoare

Bode a anunțat că PNL va fuziona cu ALDE, ceea ce va aduce aproape 900 de aleși locali în partid. De asemenea, a subliniat că PNL va câștiga alegerile prezidențiale din 2024, în ciuda dorinței PSD de a câștiga această bătălie electorală.

În ceea ce privește alegerile europarlamentare, Bode consideră că acestea reprezintă o alegere între civilizația euroatlantică și modelul putinist. El a criticat AUR și extremiștii, pe care i-a descris ca fiind reprezentanți ai modelului putinist și a subliniat că românii trebuie să aleagă între cele două modele.