Reclamă

Cu siguranță știi și tu melodia „Așa sunt zilele mele”, în varianta manea. Însă, nu te-ai gândit care ar putea fi cu adevărat povestea ei și de unde provine, de fapt. Ei bine, inițial nu a fost o manea, ci doar s-a transformat. 

Salvatore Ganacci a făcut această piesă un adevărat hit internațional la festivalul Neversea. Melodia nu este creația manelistului Adrian Minune, așa cum toată lumea a crezut până acum. În plus, această piesă ar fi fost cântată pentru prima dată, în anul 1979 la Cenaclul Flacăra.

Adevărul despre piesa „Așa sunt zilele mele”. Adrian Minune nu este autorul ei

Cenaclul Flacăra a fost un adevărat fenomen cultural. S-a desfășurat între anii 1973-1985 și a fost condus de celebrul poet, Adrian Păunescu. Pe scenele sale urcau poeți, muzicanți și artiști din toată țara. Printre acești artiști s-au numărat: Vasile Șeicaru, Florian Pitiș, Valeriu Sterian, Anda Călugăreanu sau Ștefan Hrușcă.

Despre manelele pe care le știm astăzi, acestea au apărut în rândul romilor prin anii 1950-1960. Conform ziaristului român, Miron Manega, totuși prima manea ar fi fost cântată de Maria Tănase. După anii 1990, manelele au cunoscut o ascensiune în spațiul românesc. Au apărut maneliștii, printre care și celebrul Adrian Minune. Acesta a lansat „Așa sunt zilele mele”, piesă care a fost inspirată dintr-o melodie folk apărută în 1979 la Cenacul Flacăra.

„Da, piesa a apărut pentru prima dată la acest festival, eu am preluat-o și am făcut-o manea.”, spunea Adrian Minune.

Să vezi și să nu crezi! Adevărul despre maneaua „Așa sunt zilele mele” a ieșit la iveală. Cine și unde a cântat-o pentru prima dată - Nu, nu Adrian Minune!
social media

Andrei Păunescu a spus că melodia nu a fost cântată, de fapt, la Cenaclul Flacăra

În timp ce Adrian Minune avea să declare că piesa a fost cântată la Cenaclul Flacăra, se pare că Adrian Păunescu avea să contrazică acest lucru.

„Eu nu am auzit niciodată acest cântec la Cenaclu, deși am fost acolo de la începuturi. L-am auzit doar ca manea, mult mai târziu, în interpretarea excelentă a lui Adi Minune și nu spun că piesa nu are ceva emoționant și adevărat în ea. Dar nu e de la Cenaclu. Nu tot ce e cântat cu voce și chitară, cu tristețe, este de la Cenaclul Flacăra.”, a scris artistul pe rețelele de socializare.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro