Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Dan Negru este unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori de la noi. Chiar dacă nu mai este la fel de activ în televiziune, Dan și-a găsit alte activități. Prezentatorul tv a început să fie din ce în ce mai activ în online și tot acolo își exprimă și punctele de vedere. Cum reportajul celor de la Recorder a devenit viral în 24 de ore, Dan a simțit nevoia să facă o postare despre asta.

Prezentatorul este de partea Bisericii?

Reporajul celor de a Recorder a mișcat din temelii Biserica Română. Reporterii i-au demascat pe preoți și au prezentat tuturor mafia din spatele vocile mieroase. Ca în orice situație, lumea este împărțită în pro și contra. Dan Negru a avut și el un punct de vedere pertinent despre aceast reportaj. Mesajul postat de prezentator a încins spiritele, iar Biserica a reacționat imediat.

”Fă ce spune popa, nu ce face popa” e o vorbă de când lumea. Aș fi pus-o motto-ul reportajului celor de la Recorder. Cunosc profesori proști dar cred in educație, știu medici șpăgari dar cred in medicină. Despre asta e și biserica, religia… In 1806 s-au întâlnit cardinalul Consalvi și Napoleon și împăratul i-a spus preotului : „Știți că nu-mi stă nimic in cale, pot să distrug pe cine vreau, oameni, lucruri, instituții și-n curând voi distruge biserica”.

Mănăstirea Sfantul Ioan Valahul l-a plagiat pe Dan Negru

Dan Negru are mereu păreri bine argumentate, iar asta îi face pe mulți să cadă în păcatul plagiatului. Chiar și pe cei îmbrăcați în haine preoțești. Cum fiecare structură bisericească a reacționat la reportajul Recorder, Mănăstirea Sfântul Ioan Valahul a mers la sigur. Pe pagina de Facebook a Mănăstirii a fost postat un mesaj copiat din textul lui Dan Negru.

Utilizatorii s-au sesizat imediat și au atras atenția administratorului că nu este deloc frumos să facă așa. Criticile și-au primit imediat răspuns pe pagina de Facebook a Mănăstirii. ”Trebuie titlu de autor? Dan Negru sa se bucure ca a reușit sa scrie ceva ce am preluat. Restul, a făcut ceea ce era dator sa facă. Nu cred ca trebuie menționat numele lui, atâta timp cât nu mi l-am însușit.”