Schimbări radicale pentru persoanele care locuiesc la bloc. S-a dat lege!

În zonele rurale, se vor putea construi locuințe unifamiliale destinate folosinței proprii, cu parter și fără subsol, având o suprafață de 150 mp. Acestea se pot construi pe baza unor proiecte proprii, realizate de specialiști, sau proiecte tip oferite de autoritățile locale, cu condiția notificării primăriei. 

Tot cu notificarea primăriei și fără autorizație de construcție, vor fi permise închiderea balcoanelor în blocuri, construirea garajelor, teraselor acoperite, pergolelor sau bucătăriilor de vară.

S-a schimbat legea! Ce trebuie să știe proprietarii de apartamente

Guvernul a aprobat recent proiectul de Lege privind Codul Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor, care vizează emiterea autorizațiilor de construcție într-un timp mult mai scurt și cu o birocrație redusă, potrivit Ministerului Dezvoltării. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, subliniază că termenul de emitere al autorizațiilor va fi redus de la un an, cât dura în prezent, la doar 65 de zile.

Specialiștii avertizează! La ce riscuri colosale vă expuneți atunci când faceți lucrări în apartament fără autorizație

Potrivit ministrului, acest act normativ reprezintă cea mai semnificativă schimbare în construcții din ultimele două decenii, având în vedere că eficientizează și simplifică procesele de avizare, autorizare și monitorizare în domeniile urbanismului, amenajării teritoriului și construcțiilor.

Anunțul ministrului Dezvoltării

Legea este foarte așteptată de specialiști și nu numai, având în vedere că unifică 17 acte normative diferite în vigoare, a afirmat ministrul Dezvoltării.

Proiectul de lege, care va fi supus dezbaterii în Parlament, aduce modificări și integrează 17 acte normative mai vechi, având drept scop simplificarea procedurii de aprobare a noilor construcții.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.