Liderul PSD și premierul României, Marcel Ciolacu, continuă să spună că va demisiona din funcția de prim-ministru dacă PNL nu acceptă măsurile fiscale propuse de PSD pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

Într-o emisiune TV, Ciolacu a reiterat intenția sa de a demisiona și de a convoca alegeri anticipate în cazul în care stabilitatea Executivului nu este menținută. Mai mult, Ciolacu a declarat că este dispus să-și asume riscuri politice pentru a restabili echilibrul economic și a reforma sistemul bugetar.

„Eu îmi asum aceste situații cu seriozitate. Am un partener în Nicolae Ciucă și el este un om responsabil, la fel ca mine. Dar fiecare crede că instituția este privată. Nu este așa. Nu voi permite niciodată ca un ministru să considere ministerul ca aparținându-i personal.

Dacă lucrurile nu evoluează normal și dacă nu suntem sinceri cu românii, dacă nu asumăm responsabilități în mod echilibrat, sunt pregătit să-mi dau demisia. Am învățat lecția din 2010, cu PDL. România nu poate tăia salariile acum, dar nici să susțină oameni fără activitate la birouri. Cu siguranță, în curând, trei miniștri – Munca, Finanțele și Fondurile Europene – se vor deplasa la Bruxelles pentru a finaliza discuțiile privind PNRR până la 31 august. După această etapă, va urma cererea de plată numărul 3, care va include și pensiile”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Inflația a scăzut în România

Premierul Marcel Ciolacu a menționat joi seara că inflația a înregistrat o scădere în România și că datele oficiale vor veni pentru a confirma acest lucru.

S-a săturat Marcel Ciolacu să fie premier? Liderul PSD amenință cu demisia: Eu sunt mereu serios cu aceste chestiuni

„Astăzi, inflația în România a atins cifra de o singură unitate. Datele oficiale vor urma. Este prima dată când inflația are o cifră. Acesta este un semn bun. Direcția economică a României este în sfârșit corectă”, a comunicat Ciolacu joi seara la România TV.

Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei

După controversele legate de aziluri și vacanța petrecută în Grecia, Gabriela Firea s-a întors în România și a anunțat că va candida din nou pentru Primăria Municipiului București, cu scopul de a învinge candidatura lui Nicușor Dan.

Marcel Ciolacu a confirmat joi seara că în prezent nu se discută despre înlocuirea Gabrielei Firea cu un alt candidat PSD și a explicat că până în septembrie 2024 multe aspecte legate de această problemă se pot clarifica.

„În continuare, reiterez faptul că doamna Firea nu avea atribuții în această situație. Demisia ei a fost o reacție la presiunea publică. A cerut chiar suspendarea din PSD București. Sunt încântat că a ieșit și a oferit explicații.

Înainte de acest incident, era cu siguranță candidatul. Trebuie să vedem cum se dezvoltă lucrurile. În acest moment, nu am o altă decizie cu privire la candidatul pentru București. Nu consider că este o prioritate în prezent. Toți avem timp să închidem anumite capitole până în septembrie. Cred că trebuie să continue să ofere explicații. În politică, sunt și greșeli, sunt și infracțiuni, dar acesta nu este un astfel de caz”, a explicat premierul joi seară.