Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, susține că formațiunea din care face parte și-a dorit ca pensiile speciale să fie supraimpozitate. Același lucru au vrut social-democrații să se întâmple în cazul veniturilor salariale foarte mari și a supraprofitului generat de pandemie. Lucrurile acestea, însă, nu s-au putut întâmpla, din cauză că PNL s-a opus.
PSD a vrut supraimpozitarea pensiilor speciale
„PSD va fi mereu susţinătorul şi promotorul unei viziuni mai echitabile şi mai corecte în societatea românească. În ultima perioadă, atât în cadrul coaliţiei, cât şi în spaţiul public, am insistat cu argumente puternice că zona fiscală poate fi regândită pentru a mări veniturile bugetare”, a spus Stănescu, susținând că este nevoie de un nou model fiscal.
În opinia lui, noul model fiscal trebuie să promoveze principii de protecție mai bună a celor vulnerabili. De asemenea, trebuie eliminate excepțiile fiscale. De-a lungul anilor, aceste excepții nu au făcut decât să adâncească inegalitatea și să ofere anumitor persoane tratament preferențial, care nu se justifică.
Paul Stănescu spune că veniturile fiscale ale țării sunt printre cele mai reduse din Uniunea Europeană. De aceea, cei mai mulți români nu pot fi ajutați, dacă unii au privilegii fiscale mari, iar alții țin cont de reguli.
Stănescu: PSD nu a aruncat vorbe-n vânt
Social-democratul spune că măsurile pe care coaliția de guvernare le-a agreat sunt dovada clară că PSD nu a aruncat vorbe în vânt. Secretarul general al social-democraţilor a arătat că partidul său a dorit şi prinderea supraimozitării pensiilor speciale, a veniturilor salariale foarte mari şi a supraprofitului generat de pandemie în pachetul agreat.
Aceste măsuri nu au fost acceptate de liberali, mai spune social-democratul, care precizează că măsurile fiscale nu fac decât să protejeze mai bine veniturile celor mai vulnerabili dintre români. Cu toate că PSD și PNL sunt „dușmani” vechi, din punctul de vedere al lui Paul Stănescu cele două partide au reușit să treacă peste neînțelegeri pentru binele românilor.
„Am demonstrat că putem trece peste limitele de natură ideologică, politică sau electorală şi că împreună suntem de acord să răspundem mai bine nevoilor românilor decât propriilor noastre agende politice. Măsurile fiscale pe care le-am convenit nu fac decât să protejeze mai bine veniturile celor mai vulnerabili dintre noi. Este o dovadă de maturitate şi responsabilitate politică”, a mai explicat Stănescu.