Reclamă
Reclamă

Șoferii din România trebuie să fie mult mai atenți în trafic. Poliția Rutieră a anunțat o modificare a regulilor de circulație care-i va afecta pe toți participanții la trafic. Este vorba de regulile din sensul giratoriu, care s-au schimbat în Codul Rutier din 2023.

Pe cât sunt de utile pentru fluidizarea traficului în intersecții, pe atât de problematice sunt pentru șoferi sensurile giratorii. Cei mai mulți schimbă banda fără să semnalizeze, iar asta cauzează de multe ori accidente.

Polițiștii de la Rutieră sunt chemați zi de zi la astfel de accidente. Tocmai de aceea, a fost necesară o schimbare, care să-i facă pe șoferi să fie mai prudenți. Este vorba de semnalizarea în interiorul sensului giratoriu, care până acum nu era prevăzută în Codul Rutier. Șoferii puteau să se bage unul în fața celuilalt, iar asta crea adesea ciocniri.

În varianta Codului Rutier din 2023, acest lucru este strict interzis. Schimbarea a fost anunțată în mediul online de reprezentanții Poliției Rutiere. Modificarea a intrat în vigoare pe 17 februarie, după publicarea în Monitorul Oficial.

Reclamă

Știi cum se circulă în sensul giratoriu? Nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului giratoriului și să le tai fața celor de pe celelalte benzi, iar dacă vrei să faci această manevră trebuie să îți semnalizezi intenția, să te asiguri că poți face asta fără să pui în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Vechea practică nu mai este valabilă conform ultimelor modificări!, a scris Poliția Română.

Ce părere are Marian Godină despre această schimbare

Cei mai mulți șoferi, dar și agenți de poliție, sunt de părere că această regulă de circulație în sensul giratoriu era de la sine înțeleasă. Căci majoritatea semnalizau oricum atunci când schimbau banda, ca să nu provoace accidente.

Însă cei care n-o făceau erau mereu revoltați, pentru că nu înțelegeau unde au greșit. Și cum nu era scris în Codul Rutier, credeau că aveau și dreptate. Astfel că schimbarea este mai mult decât binevenită.

Și Marian Godină a comentat subiectul și a anunțat că este de acord.

Am și avut o postare prin 2016 în care explicam de ce e vinovat cel care iese din sens și taie benzile fără să se asigure, dar au fost unii pe atunci, chiar și polițiști, care mi-au sărit în cap că nu am dreptate. Așadar, «vechea practică» nu a fost niciodată corectă, doar pentru cei care nu doreau să înțeleagă în niciun fel că nu au dreptate. Sper că acum s-au lămurit., a scris Godină.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro