După ce generalul iranian Qassem Soleimani a fost ucis la ordinul lui Trump, Teheranul a promis că nu va ierta şi s-a răzbunat. S-a întâmplat în noaptea de 7 spre 8 ianuarie, atunci când un atac puternic cu rachete balistice a atins două baze militare ale americanilor din Irak.

Reclamă

CNN a anunțat că din fericire nu sunt victime.

Reclamă

Armata iraniană  a lansat 22 de rachete asupra bazelor folosite de armata americană în orașele irakiene Ain al-Assad şi Erbil.

„La 7 ianuarie, în jurul orelor 17.30 (marţi, 22.30 GMT), Iranul a tras mai mult de zece rachete balistice contra forţelor militare americane şi ale coaliţiei din Irak”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, Jonathan Hoffman

. „Este clar că aceste rachete au fost trase dinspre Iran şi au vizat cel puţin două baze irakiene care găzduiesc militari americani şi membri ai coaliţiei la Al-Assad şi Erbil”, a adăugat acesta.

Atacul iranian vine la doar cinci zile după ce TRump a ordonat asasinarea generalui Qassem Soleimani, la Bagdad.

„Rachete lansate din Iran spre două baze militare situate în Irak. Evaluarea victimelor și daunelor are loc acum. Până acum totul bine! Avem, de departe, cea mai puternică și mai bine echipată forță militară din lume!”, a scris Donald Trump într-un mesaj publicat pe pagina sa de Twitter.

Militarii americani au fost avertizați din timp referitor la atac și au avut timp să dea alarma şi să se adăpostească în buncăre.

Potrivit libertatea, televiziunea de stat din Iran a anunțat miercuri că cel puțin 80 de „teroriști americani” au fost uciși în urma atacului cu rachete balistice.