PSD s-a întrunit ieri în şedinţa comitetului executiv, iar la scurt timp au explodat declaraţiile în spaţiul public. Se pare că social liberalii au declarat că vor depune o nouă moţiune de cenzură pentru destrămarea Guvernului PNL. Membrii PSD au găsit deja şi persoana potrivită care să-l înlocuiască pe premierul Ludovic Orban. Declaraţiile pe această temă au fost făcute de şeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu.  Acesta a vorbit despre lipsa de înţelegere şi transparenţă decizională dintre PSD şi PNL şi că moţiunea va trece cu majoritate în Parlament.

Reclamă

„PSD e singurul partid de opozitie. Cum poate opozitia sa faca intelegere cu puterea sa faca anticipate? Daca motiunea de cenzura trece, s-a creat alta majoritate. Respectiva majoritate poate sa faca o propunere de premier. Presedintele trebuie sa ia act de majoritate si sa propuna premierul propus de noua majoritate. PSD nu va face propunere de premier, este o decizie a partidului. Chiar daca se creaza alta majoritate, PSD nu va propune din randurile PSD un membru de partid sa preia functia de ministru”, a zis Ciolacu. „Nu subestimati PSD si nu ma subestimati pe mine”, a mai spus liderul interimar PSD, conform B1TV.

Ciolacu a vorbit marţi, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că se vrea depunerea  moţiunii, acuzându-i pe cei de la PNL că apelează la o „forţare a democraţiei”.

Reclamă

„Nu cred că, în acest moment, PSD nu are creionat un program politic şi un program de guvernare (…). Noi suntem minoritari în Parlament şi de aceea nu înţeleg de ce există această evitare a Parlamentului, unde PSD este în continuare minoritar (…). Nu poţi să nu pui o moţiune de cenzură pe o forţare a democraţiei şi pe un lucru atât de imoral, incorect şi ilegal, indiferent de costuri, şi nu subestimaţi capacitatea mea personală şi a colegilor mei de a purta negocieri şi de a crea o nouă majoritate”, a mai spus Ciolacu.