Medicii thailandezi au anunțat că, după multe experimente, au reușit să găsească un mix de tratamente care să anihileze virusul ucigaș. Aceștia au reușit să trateze câteva cazuri de coronovirus cu o combinație de medicamente pentru gripă și HIV. Acestea au dat rezultat în 48 de ore de la administrare.

Specialiștii Spitalului Rajavithi din Bangkok au declarat că noua abordare a tratamentului a îmbunătățit starea mai multor pacienți, printre care și o femeie de 70 de ani din Wuhan, orașul considerat epicentrul epidemiei din China. Aceasta a fost testată pozitiv timp de 10 zile la coronavirus.

Reclamă

Mixul medicamentos realizat de către thailandezi conține un amestec de medicamente anti-HIV, lopinavir și ritonavir, în asociere cu oseltamivir medicamentos pentru gripă în doze mari.

„Aceasta nu este vaccinul, dar starea pacientului s-a îmbunătățit mult. De la testarea pozitivă timp de 10 zile sub îngrijirea noastră, după aplicarea acestei combinații de medicamente, rezultatul testului a devenit negativ în 48 de ore”, a declarat dr. Kriangska Atipornwanich, un specialist în boli de plămâni de la spitalul Rajavithi.

„Perspectivele sunt bune, dar trebuie să facem mai multe studii pentru a stabili dacă acesta poate fi tratamentul standard”,a adăugat acesta.

Medicamentele pentru HIV și gripă sunt deja administrate pacienților, însă acestea trebuie folosite împreună pentru a vedea rezultate. Medicii spun că la acest tratament au reacționat unele persoane, altele având reacții alergice.

„Am urmat practicile internaționale, dar medicul a crescut doza unuia dintre medicamente”, a declarat Somsak Akkslim, directorul general al Departamentului Servicii Medicale, făcând referire la medicamentul împotriva gripei, Oseltamivir.

Somsak a declarat că vor avea o întâlnire în care se va discuta despre tratamentul care a dat rezultate la femeia de 70 de ani, însă acesta nu este foarte încrezător că se poate folosi pentru toți bolnavii. „Inițial, vom aplica această metodă doar în cazurile grave”, a spus el.

Thailanda a înregistrat 19 cazuri de coronavirus, iar medicii au aplicat tratamentul descoperit pe aceștia. Opt dintre pacienți sunt bine și au plecat acasă, iar 11 sunt încă sub tratament, internați în spital.