S-a decis soarta sportului pe timp de pandemie! Klaus Iohannis a dat vestea cea mare pentru toţi românii care iubesc sportul. În doar câteva zile, o categorie de sportivi pot reveni la activităţile cu care erau obişnuiţi. Însă, ce trebuie să ştie sportivii este că nu vor avea libertate cu toţii.

Reclamă

Preşedintele a susţinut astăzi o nouă conferinţă de presă la Palatul Cotroceni. Acesta a vorbit despre ce se va întâmpla în lumea sportului după data de 15 mai. În acest context, Iohannis a prezentat două situaţii.

S-a decis soarta sportului. Ce declară Iohannis

„A rămas o categorie pe care aș menționa-o și anume sportivii. Pentru sportivi, avem două situații. Profesioniștii își pot relua cantonamentele în condiții speciale de igienă, de verificări medicale, însă competițiile sportive, în această primă etapă, nu vor începe”, a explicat preşedintele Iohannis.

Mai exact, potrivit preşedintelui Iohannis, doar o categorie de sportivi îşi vor relua activitatea. Este vorba strict de sportivii profesionişti. Aceştia îşi vor putea relua activitatea, dar cu mai multe condiţii. Sportivii vor fi nevoiţi să respecte noile reguli de distanţare socială şi de protecţie împotirva virusului.

„Deci, repet – sportivii profesioniști își pot relua cantonamentele în condiții foarte clare descrise, dar competițiile sportive nu vor reluate acum, în prima etapă. Pentru sportivii amatori este posibil să-și reia activitatea doar acolo unde se face sport individual – sport individual, inclusiv dacă se folosește o bază sportivă, dar numai în aer liber. Deci, pentru amatori este posibil să își reia activitatea doar la sporturi individuale și doar în aer liber. Iar dacă se folosește o bază sportivă, accesul în vestiar, deci acolo unde își schimbă echipamentul, nu este permis”, a conchis preşedintele Iohannis.

Chiar şi aşa, aceasta este o veste bună pentru românii care obişnuesc să facă drumeţii sau să practice anumite sporturi individuale în aer liber. De altfel, sportivii vor putea merge şi în parcuri, acolo unde sunt aparate de sport special amenajate. Măsura va fi aplicată după data de 15 mai, din momentul în care România iese din starea de urgenţă şi intră în starea de alertă.