Reclamă

A avut loc prima ședință de Guvern din anul 2023. În cadrul acesteia au fost vizate și discutate noi proiecte de lege din sfera învățământului românesc. Astfel, la Palatul Victoria, liderii coaliției de guvernare s-au întrunit pentru a lua decizii în acest sens.

Ce se va întâmpla după ședința de Guvern cu legile Educației

Liderii PSD, PNL și UDMR au hotărât în cadrul întâlnirii de ieri ca experți din cadrul partidelor să colaboreze cu Mibisterul Educației. Acest lucru se va întâmpla începând cu data de 1 Februarie.

Scopul acestor întâlniri de lucru este grăbirea procedurilor pentru ca noile proiecte de lege sa poată fi adaptate de către Guvern până la jumătatea lunii Februarie. După acest hop, Parlamentul ar urma să le voteze până la data de 15 Martie, cel târziu.

În cadrul discuțiilor de ieri au fost puse pe tapet aspecte precum mandatele rectorilor universitari. Primul Ministrul al României, Nicolae Ciucă, alături de Marcel Ciolacu, liderul PSD au fost cei care au aprobat limitarea mandatelor rectorilor.

Mai concret, aceștia nu vor mai avea posibilitatea de a rămâne în această funcție mai mult de 8 ani. Hotărârea celor doi lideri ai Coaliției va fi posibilă după ce legile vor intra în vigoare.

Din întrunirea de la Palatul Victoria nu au lipsit controversele. Potrivit unor surse citate de Libertatea se pare că Viceprim-ministrul României, Kelemen Hunor a cerut ca Guvernul să își asume răspunderea pe noile Legi ale Educației. Acest lucru a fost însă respins de Nicolae Ciucă.

Nu este prima dată când UDMR încurajează ca Executivul să își asume răspunderea pentru Legea Educației. S-a mai întâmplat în 2011,  tot legat de sfera educației. La vremea respectivă a fost votată o lege cu prevederi legate de învățământul minorităților.

Amintim că proiectele de lege ale Educației discutate ieri au fost scrise de Sorin Cîmpeanu, fostul Ministru al Educației. Acesta a demisionat anul trecut în Octombrie. Ligia Deca, fostul consilier al lui Klaus Iohannis a mai intervenit asupra acestora.

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro