Astăzi, în şedinţa de Guvern, premierul Orban a anunţat public faptul că Guvernul îşi va asuma Legea bugetului de stat, legea asigurărilor sociale şi modificarea Ordonanţei de Guvern 114. Orban a menţionat că nu se va trece la dezbaterea acestor legi în Parlament, deoarece poate întârzia bugetul pe 2020.

„Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pentru trei proiecte de lege: Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat și legea de corectare a OUG 114, care a provocat efecte devastatoare în economia romanească. Decizia de angajare a răspunderii este o decizie responsabilă și indispensabilă pentru atingerea obiectivului de a reuși pană pe 31 decembrie să oferim României un buget de stat care să stea în picioare, să se bazeze pe realitățile economice și să ofere posibilitatea fiecărui român, fiecărei firme sau autorități locale să știe la ce să se aștepte pentru 2020”, a declarat Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

Dacă se vor face dezbateri în Parlament, legea bugetului nu ar putea trece până la finele acestui an.

„ Este dificil ca printr-o dezbatere normală în Parlament să putem finaliza bugetul de stat și bugetul asigurărilor de stat în termenul pe care l-am stabilit. Angajarea răspunderii va permite fiecărui parlamentar să prezinte amendamente. Va trebui să analizăm fiecare amendament”, a completat Orban.