S-a dat lege în SUA! Oficialii de la serviciile de informații sunt obligați să declasifice informații importante despre pandemia de coronavirus.

Camera Reprezentanților din Statele Unite ale Americii (SUA) a adoptat o lege prin care obligă serviciile de informații să declasifice informațiile referitoare la pandemia de coronavirus. Oicialii sunt de părere că toți oamenii merită să afle adevărul despre originile acestei pandemii, care a luat milioane de vieți din întreaga lume. 

Legea a fost adoptată vineri de către Congres, iar Senatul a fost de acord cu sprijinul a două partide, urmând ca președintele Joe Biden să o promulge. Potrivit legii adoptate, directorul național de informații al SUA, Avril Haines, va avea la dispoziție 90 de zile pentru a declasifica informațiile referitoare la potențiale legături dintre Institutul de Virologie din Wuhan și originea coronavirusului.  

S-a dat lege în SUA! Serviciile de informații, obligate să declasifice informații importante

Această mișcare vine în contextul în care teoria unei scurgeri dintr-un laborator care a cauzat pandemia a revenit în prim-plan. Președintele republican al Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților, Mike Turner, a declarat că „poporul american trebuie să cunoască toate aspectele, inclusiv modul în care a fost creat acest virus și, în mod specific, dacă apariția naturală a fost rezultatul unui eveniment legat de laborator”. 

Dezbaterea referitoare la originile pandemiei de coronavirus a fost realimentată luna trecută de raportul The Wall Street Journal care a sugerat că pandemia ar fi putut să apară din cauza unei scurgeri dintr-un laborator din China.  

S-a dat lege în SUA! Oficialii americani au votat declasificarea informațiilor secrete despre pandemia de coronavirus
Sursa: Social media

Cum ar fi apărut, de fapt, pandemia de coronavirus

Această afirmație a fost negată de autoritățile chineze. Avril Haines, șefa serviciilor secrete americane, a subliniat că există un consens larg conform căruia originile pandemiei de coronavirus nu sunt legate de nicio armă biologică sau manipulare genetică. Potrivit acesteia, comunitate de servicii din SUA este împărțită între cei care cred în ipoteza  „unei scurgeri din laborator” și cei ai „expunerii la un animal contaminat”. 

Deși această lege nu garantează descoperirea adevărului despre originea coronavirusului, reprezintă un pas important în încercarea de a clarifica acest subiect. În timp ce unele țări au pus în aplicare măsuri pentru a reduce accesul la informații despre pandemie, Statele Unite ale Americii au luat această măsură neobișnuită pentru a dezvălui informații secrete care ar putea ajuta la înțelegerea originii acestui virus. 

Este important să se afle adevărul despre originea pandemiei de coronavirus, nu numai pentru a înțelege cum să ne protejăm mai bine împotriva acestor amenințări globale, dar și pentru a face dreptate victimelor acestei pandemii.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.