Update

În cadrul conferinţei de prsă, Nicolae Tătaru şi Raed Arafat au explicat situaţia cu care se confruntă România chiar în acest moment: două noi cazuri de infectare cu coronavirus, în două zone diferite.

„Primul caz este la  un bărbat de 45 de ani, din Maramureș. El a venit din afara zonei de carantinaj, întors în țară pe 25 februarie. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj.

Al doilea caz este o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo, în Italia, pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Digi 24.

Până acum, starea de sănătate a femeii este una destul de bună. În schimb, bărbatul a avut parte de clipe de panică, din momentul în care a avut un puseu de insuficienţă respiratorie. Acesta a fost transferat de urgenţă la Cluj, iar acum se află sub supravegherea medicilor.

 

Ştirea iniţială

România pare să nu scape de noul virus chinezesc. După ce, acum două zile, s-a confirmat primul caz de coronavirus, astăzi autorităţile anunţă că este posibilă confirmarea altui caz de îmbolnăvire pe teritoriul ţării noastre.

Chiar acum, Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, Nicolae Tătaru, împreună cu Raed Arafat au organizat o conferinţă de urgenţă la sediul Ministerului Afacerilor Interne, pentru a dezbate situaţia în care se află România în momentul de faţă în lupta cu noul virus chinezesc.

Şire în curs de actualizare…