În plină epidemie, românii continuă să se întoarcă în ţară din zone roşii afectate profund de noul virus chinezesc. În această seară, o aeronavă specială a adus 187 de cetăţeni români, parte a transporturilor umanitare organizate de Ministerul Afacerilor Externe. Aeronava militară a aterizat miercuri seară, la ora 19,30, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, din Constanţa.

Românii vin din zonă de mare risc

Românii au venit din Roma, Italia, iar acum au de parcurs etapele impuse de triajul epidemiologic. Ulterior, toţi românii intră în carantină minim 14 zile, potrivit ordonanţei militare numărul 3.

Reclamă

Ce declară prefectul de Constanţa

„O sută dintre pasageri repatriaţi vor fi duşi într-un centru de carantină din Tulcea, în urma consultărilor cu prefectul judeţului Tulcea şi cu ministrul de Interne, Marcel Vela, iar restul de 87 vor fi transportaţi la un centru de carantină din judeţul Constanţa, unde vor rămâne sub paza jandarmilor, pentru următoarele 14 zile”, a precizat George Niculescu.
Nu este prima situaţie de acest gen, în ultimele zile venind tot mai mulţi români din diferite zone ale Europei. Problema cea mai mare cu care se confruntă România este că majoritatea celor întorşi din Diaspora nu respectă regulile de iizolare sau de carantină, fiind motivul principal pentru care sute de cadre medicale şi sute de români au contactat virusul.