Coronavirusul continuă să facă ravagii în China. În ultima zi a lunii ianuarie au fost înregistrate 259 de decese din cauza virusului ucigaş. În acelaşi timp, numărul cazurilor de infectare este de ordinul zecilor de mii. În doar 24 de ore au fost identificate 2.102 persoane cu infecţia de coronavirus, iar totalul este de 11.791.

Cel mai mare focar de infecţie este chiar în oraşul de unde a pornit totul, în Wuhan. Prima infecţie cu coronavirus s-a înregistrat aici, în urma comercializării ilegale ale produselor de origine animlă într-o piaţă din centrul marelui oraş.

Reclamă

Virusul a fost cotat ca o alarmă la nivel global.

„În ultimele săptămâni, am asistat la apariţia unui agent patogen necunoscut anterior, care a generat o epidemie fără precedent”, a declarat directorul general al OMS, într-o conferință de presă.

Perioada dintre infectare și debutul primelor simptome este estimată la 2-10 zile. Faptul că estimarea este una preliminară și „inexactă” justifică o monitorizare sau o carantină de 14 zile pentru persoanele expuse la virus.

Pacienții dezvoltă o formă agresivă de pneumonie. În cazul a trei sferturi dintre persoanele decedate, au fost afectați ambii plămâni. Cei mai mulți aveau febră și tuse, iar o treime sufereau de insuficiență respiratorie.